Restitutiebeleid

Je mag je volledig functionele en onbeschadigde artikelen om welke reden dan ook binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen voor een volledige terugbetaling. Verzend- en administratiekosten worden niet vergoed -- je bent zelf verantwoordelijk voor alle retourkosten. Houd er rekening mee dat als je je artikelen niet binnen 30 dagen na ontvangst terugstuurt naar , we geen restitutie kunnen verwerken.

Als je ontdekt dat je een artikel hebt ontvangen dat beschadigd is bij aankomst en je neemt binnen 7 dagen na ontvangst contact met ons op, dan kom je in aanmerking voor een volledige terugbetaling en hoef je geen verzend- en administratiekosten te betalen voor de retourzending. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid op ons voor alle defecten die tijdens het transport zijn ontstaan.

Een retourzending starten

Om een retourzending te initiëren, neem je contact met ons op via support@doodle-dash.com en zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk geholpen wordt.

Als u niet zeker weet of uw specifieke geval een geval van 'defect product' is, stuur ons dan een e-mail op support@doodle-dash.com en we zullen ons best doen om je te helpen. Klanttevredenheid heeft voor ons de hoogste prioriteit en we gaan over het algemeen verder dan ons beleid (binnen redelijke grenzen) om ervoor te zorgen dat je een prettige ervaring hebt.

Wanneer kun je je restitutie verwachten

Zodra een restitutieverzoek is ingediend en verwerkt, kun je verwachten dat je oorspronkelijke betaalmethode binnen 1-3 werkdagen wordt gecrediteerd (afhankelijk van je financiële instelling).